Serdecznie Zapraszamy

AMERICAN-BULL
Zacznij tutaj

Najbardziej amerykańskie pokarmy, które istnieją?

Teraz wszyscy wiemy, że hot dog i hamburger są bardzo symboliczne dla Ameryki. Przecież kto idzie do obejrzenia ulubionej rozrywki w Stanach Zjednoczonych, w baseballu, bez hot dogu? I klasyczny amerykański kucharz to nie to samo bez miłego burgera soczystego, ale zdecydowaliśmy się wykraczać poza nich. Nie dlatego, że nie są smaczne, albo że nie są wystarczająco „amerykanie”. Ale raczej, że Stany Zjednoczone mają tak wiele ikonic żywności, zdecydowaliśmy się wykopać trochę głębiej. Możesz być zaskoczony, aby dowiedzieć się, pochodzenie niektórych z amerykańskich klasyków. Większość z nich pochodzi z pokornych początków, a teraz są one podstawową częścią tożsamości kuchni amerykańskiej. Od prostych słodkich przekąsek do tradycyjnych niedzielnych potraw obiadowych, te potrawy są tak samo amerykańskie jak …pieróg jabłkowy!

Ciasteczka z kawałkami czekolady

cake

Ciasteczka czekoladowe są ulubieńcem dzieciństwa dla większości ludzi i okazuje się, że zostały wymyślone w Ameryce. W Whitman, MA, dokładnie w latach trzydziestych, Ruth Wakefield, właściciel Toll House Inn, sama wymyśliła ciasteczka. Istnieje wiele mitów na temat sposobu, w jaki pomysł wprowadzenia czekolady w jej ciasteczkach naprawdę się stało, ale ciasteczka są teraz kochanym deserem dla dorosłych i dzieci.

Key Lime Pie

Key Lime Pie z limonki jest stanem żywności na Florydzie i pochodzi prosto z Florida Keys, stąd jego nazwa. Ciotka Sally, osobistego szefa kuchni dla własnego miliarda Williama Curry’a, została uznana za pierwszą w historii wapń pod klucz pod koniec 1800 roku.

Kanapki z masłem orzechowym

peanut sandwich

Pasta orzechowa występuje w wielu formach od czasów Azteków, ale to było zupełnie inne niż to, co znamy jako masło orzechowe. Wielu ludzi ufa George Washingtonowi Carverowi za wynalazek masła orzechowego, ale to był chemik Joseph Rosefield, twórca Skippy, który naprawdę zrobił masło orzechowe, co to jest dzisiaj. Dodał uwodorniony olej roślinny do standardowej pasty w 1922 roku, a teraz prawie 100 lat później kanapki z masłem orzechowym w wielu formach są popularnym posiłkiem dla wszystkich Amerykanów. Zobacz więcej informacji na ten temat, bo te proste kanapki często zasilają nawet najbogatszych graczy pokera w kasynach online i rzeczywistych.

Pieczeń mięsna

Żaden inny naród nie ma przywiązania do mięsa jak Stany Zjednoczone. Pomimo tego, że jego wersja została zapisana w starożytnych książkach kucharskich w stylu rzymskim, to jest to amerykański wynalazek, które wszyscy znamy i kochamy (lub nienawidzimy). W 1918 Fannie Farmer opublikował receptę na „Cannelon of Beef” w Boston Cookie School Cookbook. Odtąd stał się klasycznym posiłkiem rodzinnym, z każdym domem pochodzącym z własnej receptury.