amerikanisches Essen

hamburgery

Większość Amerykanów uważa, że hamburgery są zdrowe

Nowe badanie pokazuje, że 82% Amerykanów, którzy jedzą hamburgery, sądzi, że kanapka jest dobrym źródłem składników odżywczych.

Naukowcy z grupy badań rynkowych, Mintel, zapytali 1,767 Amerykanów, którzy zamówili hamburgera z restauracji w ciągu ostatnich trzech miesięcy. 62% osób twierdziło, że uwielbia hamburgery – a liczba ta była silna nawet wśród pokolenia Milenium, pokolenie najprawdopodobniej twierdzi, że zdrowotność menu jest dla nich ważna, gdy wybierają restaurację. Obsesja Amerykanów na punkcie hamburgerów nie jest zaskakująca, ale postrzegana zdrowotność kanapki jest, biorąc pod uwagę fakt, że Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) ogłosiła niedawno, że przetworzone mięso jest rakotwórcze, a czerwone mięso prawdopodobnie powoduje raka.

Podczas gdy hamburgery są dobrym źródłem białka, żelaza i witaminy B12, przynoszą wiele problemów, według ekspertów od żywienia – szczególnie tłuste mięso, słodki keczup i rafinowane bułki zbożowe.

Nowe badanie wykazało, że nawet miłośnicy burgerów wiedzą, że mogą wybrać zdrowszą kanapkę. Ludzie chcą więcej hamburgerów z kurczakiem i indykiem, co stwierdzono w ankiecie, które są uważane za zdrowsze opcje.

Jednak nadal pozostają nieporozumienia: Amerykanie wierzą, że jedzenie hamburgerów jest zdrowe, Polacy wierzą, że granie w kasynie na http://nowe-kasyna-bez-depozytu.pl/ lub w innych kasynach online to grzech … To nieprawda, sprowadź swoje fakty prosto.

Przetworzone mięsohamburgery

Grupa Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) oświadczyła w poniedziałek, że przetworzone mięso, takie jak hot-dogi i boczek, może również wywołać raka i czerwone mięso.

Determinacja została podjęta przez Międzynarodową Agencję Badań nad Rakiem (IARC), która jest częścią WHO, która wydaje zalecenia oparte na ryzyku raka. Grupa, w której skład wchodziło 22 naukowców z 10 krajów, oceniła rakotwórczość mięsa czerwonego i przetworzonego w oparciu o dostępne badania.

Grupa zaklasyfikowała przetworzone mięso jako rakotwórcze dla ludzi „w oparciu o wystarczające dowody u ludzi, że spożywanie przetworzonego mięsa wywołuje raka jelita grubego” – podała agencja w oświadczeniu. Sklasyfikowali czerwone mięso jako „prawdopodobnie” rakotwórcze dla ludzi ze względu na ograniczone dowody na raka i silne dowody na to, że wspierają „działanie rakotwórcze”. Wyniki zostały opublikowane w czasopiśmie The Lancet Oncology.

Oto, co powinieneś wiedzieć o nowościach.

Jaki jest związek między jedzeniem mięsa a rakiem?

hamburgeryIARC przeanalizowało ponad 800 badań dotyczących związku między czerwienią i przetworzonym mięsem oraz ryzykiem zachorowania na raka i stwierdziło, że każda 50 gramowa porcja przetworzonego mięsa spożywanego codziennie zwiększa ryzyko raka jelita grubego o 18%.

Agencja nie jest pierwszą, która osiągnęła determinację, że przetworzone mięso, a być może także czerwone mięso, zwiększa ryzyko wystąpienia raka jelita grubego – co jest drugą najczęstszą przyczyną zgonów z powodu raka w Stanach Zjednoczonych. Amerykański Instytut Badań nad Rakiem (AICR) i Światowy Fundusz Badawczy Walki z Rakiem stwierdziły także, że regularne spożywanie nawet niewielkich ilości przetworzonego mięsa może zwiększyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Jak czerwone mięso powoduje raka?

Mechanizm leżący za linkiem jest nadal badany, ale jest kilka możliwych wyjaśnień.

Po pierwsze, istnieją azotany, które są konserwantami dodawanymi do niektórych przetworzonych mięs i wykazały w niektórych badaniach hamburgerywytwarzanie związków rakotwórczych. Innym możliwym czynnikiem jest proces wędzenia, który przechodzi w wiele przetworzonych produktów mięsnych.

Wędzone mięso zawiera wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA), które są związkami rozwijającymi się w wysokiej temperaturze i uznanymi za rakotwórcze. WWA i inne związki chemiczne zwane aminami heterocyklicznymi powstają, gdy mięso gotuje się na gorąco i stwierdzono uszkodzenie DNA.

„Dla osoby, ryzyko zachorowania na raka jelita grubego z powodu spożycia przetworzonego mięsa pozostaje niewielkie, ale ryzyko to wzrasta wraz z ilością spożywanego mięsa” – powiedział dr Kurt Straif, szef programu Monarchs IARC. „Ze względu na dużą liczbę osób spożywających przetworzone mięso, globalny wpływ na zachorowalność na raka ma znaczenie dla zdrowia publicznego.